Gümüş böceği ne ile beslenir?

Yaygın gümüş böceği türlerinden biri Lepisma saccharina L. olmaktadır. Gümüş balığı, gümüş balığı böceği, gümüşçün, nem böceği gibi çeşitli isimleri de  bulunan bu böcek 10-12 mm boyunda parlak grimsi, uzun antenleri olan bir böcektir. Evlerin banyo ve mutfak gibi rutubetli bölümlerinde bulunan bu böcekler ışığı sevmezler ve karanlıkta ortaya çıkarlar.

Lepisma saccharina L. - Gümüş Balığı
Gümüş böceği genellikle nişastalı gıdalarla beslenir. Evlere yerleşen bu böcekler duvarlarda bulunan kağıtların yapışkanlarını, kitap ciltlerinin zamklarını tüketirler. Bilimsel adı Lepisma saccharina L. olan bu böceklerin bazen pamuklu ve yünlü kumaşları da kemirerek kıyafetlere zarar verdikleri görülür.

Gümüş böceği evdeki eşyaların altlarını ve duvarlarda buluna çatlakları yumurtalarını bırakmak için kullanırlar. Yumurtadan çıkan böcekler 1.5-3.5 yıl kadar yaşarlar.

Bir diğer gümüş böceği türü Thermobia domestica P.'dir. Görünüş olarak diğer gümüş böceği türüne benziyor, ancak bu böcekler daha iridir. Erginleri 13 mm uzunluğundadır. Renkleri de gümüş parlaklığına sahip değildir. Vücudunda pullar bulunur ve bunlar beyazımsı ve siyahımsı olarak gruplanır, dışarıdan bakıldığında böcekler alacalı olarak görülebilirler.

Thermobia domestica - Ateş Böceği
Bu tür böcekler sıcağı severler ve genelde mutfakta, ekmek fırınlarında, un ve ekmeklerde bulunurlar. Diğer türe benzerlik göstererek nişastalı gıdalarla (un, şeker, tohum) beslenirler ve 1-1,5 yıl yaşarlar.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes