Danaburnu Nasıl Yakalanır?

Danaburnuların yakalanması ve yok edilmesi tarım arazilerindeki sorunların ve maddi kayıpların önüne geçmek açısından çok önemlidir. Danaburnu toprak altında yuva yaparak bitki köklerine zarar vermektedir. Toprağın yarım metre altına kadar yaşayabilen bu hayvanlar kahverengi ve siyah renklerde olabilmektedir.

Danaburnu Nasıl Yakalanır?

Hızlı şekilde çoğalabilen bu hayvanları yakalamanın tek yolu açık alan ilaçlaması yaptırmaktır. Danaburnu için ilaçlama çalışmaları yapılmadığı sürece seralarda, tarlalarda ve bahçelerde baş belası olmaya devam edecektir. Danaburnu yakalama için uzman firmalar tarafından sıvı veya buharlama yöntemiyle ilaçlama çalışmaları yapılmaktadır ve üstelik bu ilaçlama çalışmaları sadece dış mekanlar için olmayıp aynı zamanda evinizin içinde ve balkonunuzdaki bitkiler içinde yaptırabilirsiniz.

Danaburnulardan kurtulmak için ilaçlama çalışmaları yapılırken bitkilerin hiçbir şekilde zarar görmemesi gerekmektedir. Bunun için kullanılacak olan ilaçlar bitkilere zarar vermeyen Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlar olmalıdır.

Ayrıca bu ilaçlama çalışmaları yapılırken uzman kişiler tarafından sadece danaburnuları yakalamaya yönelik olarak yapılmalıdır. Bu sayede topraktan danaburnular temizlenmiş olur. Ayrıca ilaçlama çalışmaları yetersiz şekilde veya çok fazla yapılmamalıdır.

Eksik yapılan bir ilaçlama çalışması sonucunda kısa sürede yeni danaburnuları ortaya çıkabilir, fazla yapılan bir ilaçlama ise bitkilerinize ve toprağınızdaki diğer yararlı canlılara zarar verebilir. Danaburnuları en kısa sürede yok edilmez ise tarlanızın tamamını ele geçirebilirler ve bütün arazinizi istila ederek bitkilerinizin köklerini yok ederler. Oysa ki hesaplı bir şekilde yapacağınız bir danaburnu ilaçlama çalışması sayesinde kendinizi çok büyük bir maddi kayıptan kurtarabilirsiniz.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes