Örümcek

Örümcek, eklembacaklı familyasının en çok bilinen üyesidir. Bu derece çok bilinmesinin nedeni; dünya üzerinde hemen her kıt'ada yaşaması ve bilindiği kadarıyla 65 bin farklı türü olmasıdır.

Örümcek yapısal olarak oldukça karmaşık bir canlıdır. Çiftler halinde ayrılan 8 tane ayağı bulunan örümcek, kıskaçlı ağzının içindeki zehirli iğnesi nedeni ile oldukça tehlikelidir. Bu zehirli iğne, örümceğin türüne bağlı olarak ölümcül bir zehir de salgılayabilmektedir. Örümceklerin bir de başlarında, genel olarak his bacağı adı ile bilinen bir bacakları daha vardır. Bu bacak çiftleşme esnasında cinsel organ olarak görev yapmaktadır.

Örümcek
Örümcekler - Araneae takımının üyeleri
Örümcek tam 4 tane göze sahiptir. Bu özelliği onu çok iyi bir gözlemci yapmaktadır. Yaklaşık olarak bir saat içinde oluşturduğu ağı sayesinde, avını kolay bir biçimde yakalar ve yer. Hem et, hem de ot yiyebilen örümcekler, ciddi bir açlık içerisinde ise kendi türünü bile yiyebilmektedir.

Bir dişi örümcek bir defada yaklaşık 300 adet yumurta bırakabilmekte, bu da örümceklerin çok büyük bir hızla türemesine neden olmaktadır. Bir tane yumurta yaklaşık 1.5 ay sonra yavru bir örümceğe dönüşmektedir. Örümcekler insanları normal şartlar altında ısırmazlar; ancan herhangi bir tehlike sezdikleri an da, ilk yapacakları savunma hamlesi ısırmak olacaktır.

Örümcek, geniş bir alana ağ kurabilme yeteneğine sahiptir. Bu nedenle örümcek ilaçlaması yapılırken işin ehli bir ekip ile çalışılmalı; ilaçlama muhtemel noktalara değil, her yere eşit şekilde yapılmalıdır.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes